Hur ska vi kunna ta detta beslut? | Sara Jonsson
sarajonsson94

Sara Jonsson

Annons

Hur ska vi kunna ta detta beslut?

IgÄr fick jag samtal frÄn förskolechefen pÄ förskolan alldeles hÀr dÀr vi bor som vi hade sökt i förstahand, men inte kom in pÄ. Vi har nu fÄtt i plats till augusti om vi vill.

Vi Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ himla kluvna! Förskolan Melker gĂ„r pĂ„ nu Ă€r sĂ„ himla himla bra! Han trivs verkligen jĂ€ttebra nu, Ă€ntligen! Och de största plusset med förskolan nu Ă€r att han och hans assistent gĂ„r sĂ„ himla bra ihop! Han kan verkligen inte ha en bĂ€ttre assistent! Det Ă€r sĂ„ himla skönt att se att han kan lita sĂ„ mycket pĂ„ en person som varken Ă€r jag eller Tomas. NĂ€r han strĂ€cker armarna efter henne sĂ„ kĂ€nns de verkligen sĂ„ bra i hjĂ€rtat! Idag nĂ€r han kom hem frĂ„n förskolan sa han Ă€ven hennes namn för första gĂ„ngen och sa de flera gĂ„nger! 😍 Att hon Ă€r sĂ„ mĂ„n om honom och att han verkligen fĂ„r testa göra nya saker, hon Ă€r sĂ„ bra pĂ„ att locka honom till att vĂ„ga testa nya grejer. Ja hon Ă€r verkligen perfekt för han.

Enda anledning till att vi skulle flytta han vore för avstÄndet dÀr han gÄr nu Àr de ca 20 min bilfÀrd till. Vilket blir mer Àn en timme om dagen. PÄ förskolan hÀr Àr de bara ett par minuter till. Och man skulle kunna gÄ dit pÄ 15 min. Sen Àr de ju ÀndÄ hÀr han kommer att gÄ i skolan sedan till Ärskurs 6, hÀr han kommer ha sina kompisar.

Men jag Àr sÄ himla kluven, inskolningen pÄ förskolan han gÄr pÄ tog ca 3 mÄnader. Orkar man en ny inskolning nu nÀr han Àr trygg och trivs dÀr han Àr? Kommer han fÄ en lika bra assistent som bÄde vi och han klickar med?

Vi ska iaf pÄ möte med nya förskolan till veckan och fÄr se hur det kÀnns, mÄnga frÄgor i huvudet just nu. Vi fÄr se vilket beslut de blir..

Skapa en blogg pÄ Vimedbarn.se du ocksÄ, klicka hÀr! Och du har vÀl inte missat topplistorna, klicka hÀr!
Kommentarer
sarajonsson94

Kommentera

LÀs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vÄr integritetspolicy.
 1. anne-louise

  Vi var i precis samma situation för nĂ„gra Ă„r sedan med vĂ„ran son. Han fick plats pĂ„ ett dagis som vi inte valt och som ligger en halvtmme frĂ„n vĂ„rt hus. Eftersom han trivdes dĂ€r fick han gĂ„ kvar. Men det hĂ€r fick vi Ă„ngra nĂ€r det blev tid för sexĂ„rs pĂ„ skolan nĂ€ra oss.. han kĂ€nde ju ingen som skulle börja i samma klass! Men dom andra hade ju gĂ„tt pĂ„ förskolan ihop och var redan trygga med varandra. Efter en tid pĂ„ den hĂ€r skolan fick vi ta beslutet att han skulle fĂ„ börja i skolan nĂ€ra förskolan han gick pĂ„. SĂ„ vi har en timmas restid varje dag! Med lillasyster gjorde vi inte detta misstag, hon fick börja pĂ„ förskolan vid oss. Ni fĂ„r fundera pĂ„ om ni Ă€r beredda pĂ„ att allrid ha den restiden för sĂ„ kan det ju bli (tid ni kunde spendera som familj) och om framtida barn ska gĂ„ pĂ„ annan förskola eller gĂ„ lĂ„ngt borta ocksĂ„ för att dom ska gĂ„ pĂ„ samma, eller om ni ska ha en jobbig tid nu med att skola om pĂ„ nya förskolan för att det sedan ska bli bĂ€ttre. Det finns garanterat bra fröknar dĂ€r ocksĂ„ 🙂 Fattar att det Ă€r ett tufft val. vill dela med mig av mina erfarenheter! Lycka till! kram

 2. Sofia

  JÀttesvÄrt verkligen! I och med att ni tÀnker att ni ska bo kvar dÀr som ni bor nu sÄ hade jag nog bytat förskola nu, det Àr ju jÀttebra om han hinner lÀra kÀnna de kompisar som han ska gÄ med i skolan sen, jag tror att processen att byta till stor skola med massa elever kommer att underlÀttas dÄ. Hur tÀnker ni med lillasyster? Vill ni att de ska gÄ pÄ samma förskola eller har ni tÀnkt att hon ska börja dÀr ni bor? Jag förstÄr verkligen att det Àr ett svÄrt beslut..
  Min son hade ocksÄ en jobbig inskolning och grÀt varje lÀmning i tre mÄnader och trivs sÄ bra att vi valde att inte flytta honom till ny förskola nÀr vi flyttade för ett Är sen, beslutet togs pga att vi letar hus och nÀr vi köper det hade han antagligen fÄtt byta förskola igen och det kÀnns inte schysst. Vi bor bara 8 min bilvÀg frÄn gamla förskolan och han gÄr 15h/v dÄ han har en lillebror. Men nÀr vi vÀl hittar ett hus kommer han att fÄ byta för att lÀra kÀnna barnen han ska gÄ i skolan med sen.

 3. Emmelie

  Hej Sara. Jag har en dotter pÄ 7. Hon har inga hÀlsoproblem som din Melker men vi hamnade i samma situation med hennes dagisplats. Vi fick ocksÄ plats pÄ andrahandsvalet och sen erbjudande men vi tackade nej till att flytta henne dÄ vi ocksÄ hade en ganska tuff inskolning samt ett enormt behov av trygghet som tog lÄng tid att skapa för henne. Jag tÀnker lite sÄhÀr att det Àr kanske vÀrt och pendla den biten för melkers skull. Det Àr dÀr han Àr trygg och gör framsteg. Ja jag förstÄr att du funderar pÄ framtiden och det gjorde vi med och har gjort dÄ vi funderade pÄ att flytta. Men det rÄdet jag kan ge Àr att vi vet aldrig vad som kommer att hÀnda och allt löser sig ska du se. Jag hade inte flyttat den lilla godingen. För mig hade det inte varit vÀrt det bara för att spara tid och bensinpengar nÀr han trivs sÄ bra! Dessutom Àr han för liten för att kunna förklara varför man gör som man gör om man flyttat honom. Hoppas detta hjÀlpte. Mvh Emmelie

 4. Sandra

  Nej byt inte! LĂ„t han gĂ„ dĂ€r han gĂ„r nu, hur som haver sĂ„ byter mĂ„nga skola inför Ă„skurs sex. Sen 40min restid totalt Ă€r ju ingenting. NĂ€ jag tycker han ska fĂ„ gĂ„ kvar om ni vet hur lĂ„ng tid det tar för honom att skola in sig och sĂ„ kanske den nya assistenten inte han gillar eller gĂ„r ihop med.. Dumt att chansa 🙂

Annons
stats