Förlossningsberättelse - rädslan av att lämna 2 barn och sambo | Sara Jonsson
sarajonsson94

Sara Jonsson

Annons

Förlossningsberättelse – rädslan av att lämna 2 barn och sambo

Efter flera dagar med värkar och flera vändor till förlossningen åkte vi upp till förlossningen vid 06 den 17e. Var öppen 2 cm så fick hinnsvepning och vi skulle gå på stan i några timmar för ny kontroll sen. Vi gick till hotellet bredvid sjukhuset och åt frukost och gick sedan runt på stan. Jag hade fruktansvärda värkar och fick stanna och stå mot väggen och andas, så att en tjej stanna och fråga hur de gick 🙈

Vid 13 var vi tillbaka och fortfarande öppen 2 cm så blev hemskickade. Mellan kl 20-22 låg jag och grina i sängen av smärta så vid 22 stod jag inte ut mer och vi åkte in igen. Fortfarande öppen 2 cm, fick en morfin spruta och fick sova 4 timmar. Öppen 6 cm!!! Fick förlossningssal och Eda. Vid 11 var jag öppen 10 cm. Edan tog bara i höger ben så kunde inte stå på de. Fick aldrig några krystvärkar och de märkte bebis låg fixerad men med huvudet åt fel håll. Efter 8 helvetes timmar bestämde de för att snitta!

Då bebis hade gått genom nästa en hel förlossning förutom själva utträgningen låg hon väldigt långt ner och när de skulle få ut henne hade de sönder ett stort kärl. Så direkt hon var ute kl 19.47 sövde de mig och opererade mig i 3 timmar för att stoppa en stor blödning! De fick sy ca 2-3 dm inne i magen och ge mig blod.
När jag vaknade på intensiven hade jag sån sinnessjuk smärta. De la om edan 2 ggr till för att lindra smärtan.

Jag blev upprullad på förlossningen, Ingenaning vad klockan var här. Smärtan där går verkligen inte beskriva! Jag var så rädd! Jag var säker på att jag skulle dö, trodde kroppen skulle stänga av för all smärta. Livrädd att lämna 2 barn och sambo! 😭
De bestämde sig för att göra magnetröntgen tror klockan var ca 03, förflyttningen på glidbräda från sjukhussängen till magnetröntgen trodde jag än en gång jag skulle dö.

När jag kom tillbaka till intensiven säger de att de måste ta nya röntgen bilder och jag kände där bara att jag ville de skulle söva mig och väcka mig när allt var bra för jag orkade inte mer.

På röntgen såg de att de hade satt stygn för njurledaren så urinen från njuren kom inte ut, därav all smärta. De bestämde sig för att sätta njurkateter. Och ännu en gång en förflyttning med glidbräda till världens minsta brits på röntgen för att de skulle se hur de skulle sätta katetern.

5 dagar vårdades jag på intensiven med massa starka starka smärtlindring så jag somnade när som helst när de vårdade mig. Gick inte hålla sig vaken så drogad var jag. Och stressen att försöka få amningen att funka samtidigt. Tomas kom ner med bebis flera gången om dagen men vissa gånger kunde jag inte ta bebis då jag bara somnade, eller hade för ont.
Jag kom upp på förlossningen igen efter 5 dagars intensivvård. Fortfarande väldigt smärtpåverkad och med Eda fortfarande.

Efter 6 dagar drog de edan och jag var skit arg för jag hade sååå ont, men fick morfinliknande isl men då fick jag inte ha bebis då jag bara somnade.
Efter en vecka, den längsta i mitt liv fick vi komma hem, dock kan jag inte göra något själv och jag får väcka Tomas för att ändra ställning i sängen. Fortfarande stor smärta och går med njurkateter som jag kommer behöva ha i flera veckor. Om 3-4 veckor blir de ny magnetröntgen och de ska bestämma vilken nästa operation blir.

Just nu känns allt väldigt jobbigt och jag har glömt hur de känns att vara smärtfri och kunna röra sig. Känns som man sviker Melker när man inte kan byta blöja eller bära upp han i soffan ens. För att kunna mata honom måste Tomas bära han i stolen och jag kan mata sen får han bära ner. Allt känns så omständigt.. kan inte stå länge utan att få ont i ryggen och kan inte sitta länge utan att få ont i ryggen.

Nu vill man bara att veckorna ska gå fort och man kan få tillbaka sitt liv igen! Och få nästa operation överstökad. Vill kunna njuta av bebistiden denna gång när man inte kunde de med Melker men inte…


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarajonsson94

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats